![]() |
İBS ve sürekli gaz çıkması
Hocam 30 yaşında erkeğim tahminen bu rahatsızlık bende 11 yıldır var.Sürekli gaz çıkıyor ben hiçbirşey hissetmiyorum.Eskiden makattan yaşlık gelirdi ve ishal olurdum tuvaletten 20-25 dakika çıkamazdım.tibetin gençlik pınarı egzersizlerini yapıyorum ishalden büyük ölçüde kurtuldum ve normal olarak günde 2-3 kez tuvalate çıkıyorum.Normal insan gibi yani.Ancak sürekli gaz çıkmasından kurtulamıyorum.Bu da beni sosyal yaşamdan ve çalışmaktan alıkoyuyor.Belirtiler ibs ye benzemekle birlikte ibsden farkı sürekli gaz çıkması ibs forumlarındaki arkadaşlarla yazışıyorum hiçkimsede sürekli gaz çıkması yok birtek bende var.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
|
Hocam merhaba bende 4yildir bu hastalikla yasiyorum ama biturlu gecmiyo doktora da gittim ilac verdi ama bi turlu gecmiyo bana lutfen yardim edin surekli midemde gaz ve ses cikiyo ve disardan da duyuluyo yardim edin
|
Size geçmiş olsun, sorununuzu sadece bir ilaç alarak düzelecek bir sorun olarak görmeyip, yaşam boyu süren ancak diyet, ruhsal durumun düzenlenmesi ve bazı ilaçlar ile kontrol altında tutulabilen bir sorun olduğunu bilmenizde yarar var. İrritabıl (huzursuz) bağırsak sendromu belirtileri sinir sistemi ile bağırsak kasları veya beyin ile bağırsak arasındaki ileti kusuru sonucunda gelişir. Özellikle, kalın bağırsaktaki düşük dalga türündeki hareketlerde ve ince bağırsakta gıdaların iletiminde kusur gelişir. Bu düzensiz yönetim, bağırsak düz kasında aşırı bir hassasiyet veya huzursuzluk yaratır. Bağırsaklar ağrıyı çok daha yoğun bir şekilde algılar (viseral hiperaljezi) duruma gelirler. Bağırsak duvarındaki kaslar aşırı güçlü veya çok zayıf ve yavaş bir şekilde kasılabilirler. Gerçek anlamda bir tıkanıklık bulunmamasına rağmen, hastada şiddetli karın krampları ve fonksiyonel bir tıkanıklık tablosu oluşur. Bu durum uzun dönemde hastanın psikolojik durumunu da olumsuz yönde etkiler. Creed ve ark. çalışmasında, İBS hastalarının % 20-30’unda kaygı bozukluğu veya anksiete sorunu olduğu saptanmıştır. Bu nedenle, sizin başlangıçta bir Gastroenteroloji Uzmanı’na başvurmanız ve meslektaşımızın önerileri doğrultusunda hareket etmeniz uygun olacaktır.
Saygılar, Dr. Korhan Taviloğlu |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 15:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009