Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Apse ve Fistül
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Makatta Apse ve Fistül Makatta Apse ve Fistül hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 09-02-2010
Junior Member
 
Giriş tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 4
Standart Ne olduğunu çözemedim

Halsizlik,iştahta azalma,karın bölgesinde ateş ve huzursuzluk gibi şikayetlerle doktora gittim.Bi sürü tahlil yaptılar, röntgenler çektiler.Dışkı,idrar ve kan tahlilleri temiz çıktı.Sadece karaciğerde grade-1 yağlanma tespit edildi.ALT enzimi 80'e vurmuş.Hiç alkol kullanmıyorum sadece antibiyotik ve beraberinde bi kaç ilaç alıyorum bir aydır.Doktor ilaçlardan olabileceğini söyledi.En son makatada baktılar ve hiçbirşey bulamadılar.Yanlız şu var.Boşalırken derinlerde bi şişlik hissediyorum.Şişlik barsağın içinde ve yüzeysel deil.Çünkü barsakla ilgili hiçbi yakınmam,kanamam yok.Tahlillerdede hiçbişey çıkmadı.Makat apsesini düşünüyorum ama akıntım,şişliğim yok.Daha önceden fistülüm vardı.Bazen bi miktar dışkı ve gaz geldiği oluyodu.Ama son 6 aydır o da yok.Şişliği sadece boşalırken derinde hissediyorum. Bu ne olabilir acaba? elbette bakmadan bilinemez ama kafam fena halde karışık

Yakamoz tarafından (09-02-2010 Saat 17:36) değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 17-02-2010
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,532
Standart

Makatta apse makat bölgesindeki salgı bezlerinin tıkanması ve iltihaplanması ile gelişir. Kalın barsak iltihapları, aşırı ishal gibi durumlar makatta apse gelişmesine neden olabilirler. Makat apsesi genellikle makatta şiddetli ağrı ve şişlik ile kendini gösterir. Bu şikayetler dışkılama alışkanlığı ile ilgili değildir ve ateş olabilir. Buna ek olarak, makat çevresinde kaşıntı ve iltihabi akıntı şikayetleri halsizlik eşlik edebilir. Kendiliğinden veya cerrahi yöntemle apse boşaltılabilir ve böylece ağrı ve basınç hafifler. Sizde makat fistülü olmakla birlikte rektosel veya rektal prolapsus gibi bir sorunda olabilir. Rektosel, rektum adı verilen kalın bağırsağın son bölümünün vajina (hazne) içine fıtıklaşmasıdır. Rektum duvarı incelebilir ve vajina tarafına doğru balonlaşıp fıtık yapabilir ve bağırsak hareketleri sırasında aşağıya doğru sarkabilir. Rektosel, sıklıkla kadınlarda görülmekle birlikte, ender olarak erkeklerde de olabilir. Başlıca belirtileri aşırı ıkınma ve dışkılama güçlüğü ve vajinadan parmakla ittirme yolu ile dışkılama yapılmasıdır. Hastalarda genellikle leğen kemiği içinde baskı hissi ve huzursuzluk mevcuttur. Kalın bağırsağın makata yakın olan son bölümü yani rektum’un makattan dışarı sarkması veya fıtıklaşmasına ‘rektal prolapsus’ denir. Makat dışkı tutma kasının zayıflaması sonucunda dışkı veya mukus adı verilen sümüksü sıvının gelmesi söz konusu olabilir. Her iki cinste de olabilmekle birlikte kadınlarda daha sıktır. Rektal prolapsus veya makat sarkması: yaşam boyu alışkanlık haline gelen uzun süreli ıkınma alışkanlığı, kadınlarda doğumlardan sonra, nadiren kalıtımsal eğilim, yaşla birlikte bağların ve dışkı tutma kasının gevşemesi, çatı kemiği tabanının bozukluğu (pelvik taban disfonksiyonu) durumunda idrar kaçırma (üriner inkontinens) ve omurilik yaralanmalarında gelişebilir. Kanama ve makattan sarkma gibi belirtiler hem hemoroid (basur) ve hem de rektal prolapsus da aynıdır. Rektal prolapsus durumunda bağırsağın daha üst bir bölümü dışarı çıkarken, hemoroid hastalığında bağırsağın makata çok yakın olan bir bölümü dışarı fıtıklaşır. Rektal prolapsus (makat sarkması) tanısı: bu konuda uzman bir hekim hastanın sorgulamasını yaparken ve muayene sırasında çoğunlukla rektal prolapsus (makat sarkması) tanısını koyabilir. Tüm bu sorunların ayırımının yapılabilmesi için öncelikle sizde Genel Cerrah muayenesi gerekir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.barsakcerrahisi.com
www.taviloglu.com
www.drtaviloglu.tv

Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Eski 03-09-2011
Junior Member
 
Giriş tarihi: Aug 2011
Mesajlar: 3
Standart

Merhabalar . Annem sol bacağının leğen kemiğinin ağrıdıgını söylüyor , iki aydır ağrımakta ve son 1 haftadır şiddetlenmiş durumda . Annem hangi doktora gidecegini bilmiyor . Hangi uzmana gitmeli ?
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Eski 03-09-2011
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,532
Standart

Bu konu, Fizik Tedavi, Ortopedi, Damar Cerrahisi gibi bölümleri ilgilendirebilir, Fizik Tedavi ile yola çıkmak mantıklı olabilir.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.barsakcerrahisi.com
www.taviloglu.com
www.drtaviloglu.tv
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 14:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009