Prof.Dr. Korhan Taviloğlu
 

Geri Git   Genel Cerrahi Forumları - Prof. Dr. Korhan Taviloğlu > GenelCerrah.com Forumları > Makatta Çatlak (Anal Fissür)
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünkü Mesajlar Arama

Makatta Çatlak (Anal Fissür) Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında herşeyi sorabileceğiniz bölüm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Eski 20-10-2022
Senior Member
 
Giriş tarihi: Dec 2012
Mesajlar: 1,163
Standart Emzirme döneminde anal fissür ameliyatı olunursa bebeğe bir zararı olur mu?

Hocam iyi akşamlar bir konuda size danışmak istiyorum anal fissür problemim var aşırı ağrım var ve emzirme dönemindeyim bebeğim bir aylık ameliyat olmam mümkün mü bebege bir zararı olur mu lütfen mesajıma dönüş yaparsanız sevinirm
Alıntı ile Cevapla
  #2 (permalink)  
Eski 20-10-2022
Administrator
 
Giriş tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 2,535
Standart

Geçmiş olsun. Makat çatlağı sorunu, gebeliğin son döneminde (üçüncü trimester) ortalama % 10 ve doğumdan sonraki ilk iki ay içinde lohusaların % 15’inde görülür. Makat çatlağı veya anal fissür sorunu: hormon değişikliklerine bağlı kabızlık veya ishali takiben, bebeğin leğen kemiği içinde büyümesi sonucunda bası yapması ile makatın zorlanması ile yırtılması sonrasında oluşur. Makatta ağrı, makattan kanama, dışkılama güçlüğü, dışkıda incelme ve makatta kaşıntı ile seyreden bir hastalıktır. İri bebekler, uzun süren doğum süreci, geç doğum ve doğum sonrasında gelişen dışkı kaçırma gibi sorunlar makat çatlağı için uygun zemin hazırlar. Hamile ve lohusalarda çeşitli kremlerle tedavi uygulanır. Makat çatlağı sorunu olan hamile ve lohusalarda, bebek üzerine ilacın etkisi bilinmediğinden, ve bu tür bir deney yapılmasına hiçbir ülkede izin verilmediğinden, Botoks tedavisi yapılamamaktadır. Lohusalarda makat çatlağı varlığı durumunda, ancak emzirmenin sonlandırılmasını takiben Botoks tedavisi uygulanabilmektedir. Hamilelerin makat çatlağı tedavisinde, makat apsesi veya şiddetli kanamaya yol açan hemoroid gibi acil durumlar dışında, ameliyat yapılması tercih edilmez. Buradaki ana çekince, bu tür ameliyatların hamilelerde düşük riskine yol açmasıdır. Bunun yerine, liften zengin diyet, kremler ve ılık su ile oturma banyosu şeklinde ameliyatsız tedaviler tercih edilir. Mevcut sorun için konuyu, Çocuğunuzun takibi altında olduğu Çocuk Hastalıkları Uzmanı’na açarak, bulunduğunuz bölgede onun önerisi ile bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

https://taviloglu.com
www.youtube.com/drtaviloglu
https://www.tavilogluproktoloji.com
https://www.genelcerrah.com/
www.hemoroiduzmani.com
https://www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
http://tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Yeni konular gönderemezsiniz
Mesajlara cevap yazamazsınız
Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Kodu açık
[IMG] Kodu açık
HTML-Kodu kapalı
Trackbacks are açık
Pingbacks are açık
Refbacks are açık



Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlı. Şuanki Zaman: 07:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Genel Cerrahi Forumları 2009